Винтидж парти и „Много Специален Пикник“ в сърцето на София (снимки)

17:01, 29 май 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки софиянци, останали в столицата в днешната слънчева и топла неделя, избраха да прекарат следобеда на организираното за поредна година винтидж градинско парти. 



То се провежда и в момента в емблематичната лятна градина на "Once Upon A Time ... BIBLIOTEKA".



Посетителите на събитието бяха пренесени в една друга епоха чрез много музика, танци, спорт и прохладни коктейли. 



Партито започна в 15.00 ч., а по традиция бе отворен и базар с щандове на Bradabrat, Sito Studio и много други.



По сергиите бяха изложени стари грамофонни плочи, дрехи, сладкиши и всякакви ръчно изработени дрънкулки.







Почитателите на спорта получиха възможност да демонстрират умения по волейбол на опъната за целта мрежа. Много други просто си лежаха по тревата с бира в ръка, наслаждавайки се на топлия следобед.



По същото време пред паметника на съветската армия Движение „МС – МОГА САМ“ организира един „Много Специален Пикник“, с който отбелязва Световният ден на множествената склероза. Всяка година последната сряда на месец май е денят, в който по целия свят говорим за диагнозата множествена склероза. Тази година темата за този ден е “Независимост”. Според организаторите постигането на независимост е свързано както с правото на работа, така и с правото на избор и контрол над живота ни, но преди всичко независимостта се постигала чрез знание и информираност.



В Княжеската градина бе дошла и младежка банда, която се грижеше за доброто настроение на посетителите. Бяха представени и различни йога практики и юмейхо терапия, които оказват много положителен ефект върху хора, страдащи от коварната болест.



Най-малките гости бяха впечатлени от сергията, която предлагаше временни татуси.



Маса срещу маса се конкурираха здравословни лакомства с традиционни сладкиши.









Не липсваха и колоритни търговски послания като „Крем за лице Бяла дъвка – най-продаваният козметичен продукт против бръчки“, „Оздравяващ крем за лице Хайвер – с изключително подхранващо действие“ и „Биокозметика за лице с 40% екстракт от охлюв – с изключителни регенериращи свойства“.



Трети бяха избрали прохладата на езерото „Ариана“, което вече е заменило зимната ледена пързалка с водните си колела и лодки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама