Карадайъ: ДПС няма да даде непоискана подкрепа на никого от кандидатите на предстоящите президентски избори

17:30, 29 май 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението за права и свободи няма да даде непоискана подкрепа на никого от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви днес в с.Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ. Това съобщи пресцентърът на Движението за права и свободи.

Според лидера на ДПС следващият президент трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС - НАТО и ЕС, и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи.

По повод последното мероприятие от Майските събития, с които ДПС отбелязва годишнината от съпротивата срещу тоталитарния режим по време на т.нар. възродителен процес, Мустафа Карадайъ напомни, че през 1989 г. майските протести, организирани от Ахмед Доган, са донесли онова обединение в България, което е допринесло за падането на режима и идването на демокрацията в България.

"След 27 години смело можем да заявим, че докато го има това наше единство и това наше обединение, ние ще бъдем гарантът, че никой по никакъв начин няма да може и да си помисли, че ще гази демократичните устои в нашата Родина", заяви Карадайъ. 

На 29 май с. Руен, община Руен се проведе традиционният общински събор. На събитието присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателите Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков и др. За последното от Майските събития пристигнаха и представители на всички общински и областни съвети на ДПС в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама