САЩ предупреждават за възможни терористични атаки в Европа

07:56, 01 юни 16 / Свят 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за съществуваща реална заплаха от терористични нападения в Европа през лятото. Според Вашингтон целите на терора биха могли да включват туристически обекти, ресторанти, търговски центрове и транспорта, съобщава „Ройтерс”.

„Ние предупреждаваме гражданите на САЩ за опасността от потенциални терористични нападения в цяла Европа, насочени към големи събития, туристически обекти, ресторанти, търговски центрове и транспорта”, предупреждават американските власти пътуващите в сигнала, който включва периода до 31 август.

„Голям брой туристи, посещаващи Европа през летните месеци, ще представляват привлекателна мишена за терористите, планиращи нападения на публични места, особено на големи събития”, уточняват от Държавния департамент.

Това лято Франция ще бъде най-предпочитаната туристическа дестинации в Европа, тъй като там ще се състои Европейското първенство по футбол. През 2015-а страната беше основна мишена на джихадистите от „Ислямска държава“, които извършиха няколко атентата с десетки жертви.

Преди дни британската преса съобщи, че терористи са готвели атентат срещу английски фенове. Според някои издания дори имало разкрит план за атака на 11 юни, деня в който отборът на Англия излиза срещу тима на Русия.

Френските власти увериха, че вземат всички възможни  мерки за защита на населението и туристите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама