Пияни роми псуваха и заплашваха полицаи в Свиленград /обновена в 15.00ч /

09:35, 01 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже от ромски произход псуваха, обиждаха и се заканиха на свиленградски полицаи, научи Topnovini.bg. Двамата се заканили и на техните семейства. Освен това мъжете уринирали демонстративно пред сградата на РПУ Свиленград.

Скандалът продължил и след намесата на допълнителни сили от местното полицейско управление. Пияните удряли с ръце и ритници в ареста и след като били закопчани.

Двамата вече имат предишни осъждания, казаха запознати. Предстои и по този случай, който е станал преди няколко дни, да бъдат обвинени и предадени на съд.

По непотвърдена официално информация, двамата, които се определили като роми, са на свобода.

След нашата публикация от прокуратурата съобщиха, че двамата мъже са били осъдени по бързата процедура. Стефан и Никола са получили по 7 месеца затвор, което наказание трябва да изтърпят при първоначален строг режим. Присъдите спрямо двамата са постигнати след споразумения между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрени от Районен съд-Свиленград, и са окончателни.

От държавното обвинение информират още, че Никола е осъждан общо 4 пъти за кражби и грабеж, а Стефан е с 5 присъди за шофиране без свидетелство за управление, кражба и грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама