Две местни инициативни групи в Разградско изготвиха Стратегии за развитие

09:36, 01 юни 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две местни инициативни групи в Разградско изготвиха Стратегии за развитие, съобщиха от Областния информационен център.

Сдруженията с нестопанска цел „Местна инициативна група Исперих” и „Местна инициативна група Завет - Кубрат” завършват изпълнението на проекти по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основната цел на проектите е разработване на стратегии за местно развитие (СМР) за прилагане на подхода ЛИДЕР, като общ подход за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) в периода до 2020 година на територията на общините Исперих, Завет и Кубрат.

В Стратегията на МИГ Исперих сe предвижда освен от ПРСР, проекти да могат да се финансират и многофондово ‒ по различни мерки от оперативните програми.

Двете стратегии вече са внесени за одобрение в Министерството на земеделието и храните.

Разработката на документите включи провеждането на множество информационни срещи, семинари, конференции, обучения на екипи и на местни лидери, консултиране и обществени обсъждания със заинтересовани страни в населените места от състава на трите общини.

Проведени са процедури за подбор на персонал и от двете МИГ. След одобряване на стратегиите, с избраните длъжностни лица ще бъдат подписани трудови договори, регламентиращи техните ангажименти в подготовката за кандидатстване и изпълнение на конкретни проекти от страна на местни бенефициенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама