Жените в местното управление за равенство в обществения живот

09:42, 01 юни 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружението на Югозападните общини е домакин на петата конференция "Европейска мрежа на жените-кметове, за равенство в обществения живот".

Форумът, който е тридневен, открива днес кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който е и председател на СЮЗО.

Участват представители на местната власт в Югозападна България и международни партньори от Италия, Испания, Хърватска и Македония.

Програмата на конференцията предвижда работна част с презентации на дами, работещи в областта на местното самоуправление, като Минка Капитанова, кмет на Гърмен, Христина Шопова, заместник-кмет на Благоевград, Зорница Кралева, както и зам.-кметовете на Банско, Симитли, Разлог, Струмяни и петрич, които също са жени.

Първият ден на конференцията ще завърши с посещение на НХГ "Св. Св. Кирил и Методий", където учениците ще представят своя поглед върху темата "Културни модели, съчетаващи участието на жените в политическия и икономическия живот".

На 2 и 3 юни международните партньори ще бъдат гости в Гърмен, която е единствената община в Югозападна България, управлявана от жена. 

Ще бъдат представени резултати от проекти, финансирани със средства от ЕС и ще бъдат популяризирани природните и културни забележителности на региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама