Полицията предупреждава за зачестили случаи на телефонни измами

09:45, 01 юни 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОД на МВР-Сливен предупреждава за зачестили случаи на телефонни измами. От дирекцията се обръщат към всички граждани да предупредят възрастните си близки и роднини, които имат стационарни телефони за опасността от измами.

През  последните седмици  в ОД на МВР-Сливен са получени десетки сигнали на граждани, че спрямо тях е направен опит за телефонна измама по схемата „Да помогнат на полицията за залавяне на телефонни измамници”.

Апелът е ако на вашия домашен телефон се обадят непознати и ви предоставят някоя от версиите - представят се за полицейски служител и ви молят да участвате в залавянето на телефонни измамници, като за целта трябва да хвърлите пари през терасата, искат ви пари за лечение или спешна операция на ваш близък, ако ви поискат пари за освобождаване на колет от близък в чужбина, изгодна сделка, която ще удвои парите ви и ще ви бъде върната печалбата или ако ви говорят за печалба от лотария, откуп за отвличане и други не споменавайте имена, Не бързайте да предавате назованите суми. Обадете  се на тел.112 или отидете до най-близкото Районно управление.

От полицията припомнят, че измамниците често сменят сценариите. „Не се доверявайте, не давайте пари на непознати”, е съветват на ОД на МВР-Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама