Деца участват в „Петобой на висяща спортна площадка“ до Вазата в Русе

10:00, 01 юни 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ТД „Приста“ ще проведе първото си събитие от проекта  „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“, реализиран в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, съобщават организаторите.

Състезанието: „Петобой на висяща спортна площадка“ ще се проведе от 14:00 - 18:00 ч. в Парка на младежта, в района на Вазата. В него могат да участват деца и ученици от 5 до 15 години.

Регламентът на спортната надпревара е: бързо и без грешки преминаване през препятствията - алпийска стълбичка, въжен мост, висящи стъпала, махало и въжен тролей за най- кратко време.

Състезателите с най- добри постижения ще бъдат класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място, като ще има отделно класиране за момичетата и момчетата.

За отличените ще има предметни награди - спортни артикули. Състезанието ще се повтори на 2 юли - на Кея и на 27 септември - на хижа „Здравец“ по повод Международен ден на туризма, съобщават още организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама