Тийнейджъри от 7 училища участваха в инициативата „Безопасен интернет“

10:30, 01 юни 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици на възраст от 11 до 15 години от седем варненски училища се включиха в инициативата „Безопасен интернет“, която им предложи безплатни лекции за опасностите в Мрежата, мобилните приложения и употребата на смартфони. Тя се провежда за втора поредна година от Beehive - Сдружение „Споделено работно място“, с подкрепата на общинската дирекция „Превенции“. Целта е понижаването на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн.

Тази година кампанията бе подчинена на подхода „деца обучават деца“. Учениците бяха включени в две интерактивни лекции, проведени от софтуерния инженер Мурад Касим. След обучението всеки от присъстващите има възможността да предаде придобитите знания на своите съученици.

На официалната страница на „Безопасен интернет 2016” - www.safeinternet.eu, са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Приложени са и видео лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми. Чрез тях родителите могат лесно да определят времето, в което децата им използват компютъра или да ограничат достъпа им до сайтове с неподходящо съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама