12-годишното момиче, което падна в района на Асенова крепост, още е кома, състоянието й е критично

11:42, 01 юни 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Критично остава състоянието на 12-годишното момиче, което пострада тежко след падане от височина в района на Асенова крепост край Асеновград. Все още има опасност за живота й, като остава в кома. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св.Георги", цитирани от Радио "Фокус". Състоянието на ученичката остава непроменено вече тринадесети ден.

Детето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, като все още е на механична вентилация, поради тежката черепно-мозъчна травма, която е получило при падането от височина. Лекарите правят необходимите изследвания и следят постоянно състоянието й, казаха още от лечебното заведение. Специалистите не се ангажират с прогнози, като се очаква момичето да се събуди.

Припомняме, че инцидентът стана на 19 май, около 12.30 часа, когато целият клас на 12-годишното момиче отивал към крепостта за спортен празник. Детето се навело да си завърже обувката, но залитнало и паднало при участък от пътя, който беше ремонтиран заради активизирали се свлачища през зимата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама