Премахват опасни тролейбусни жици в центъра на Пловдив

12:27, 01 юни 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири заповеди за отстраняване на контактната тролейбусна мрежа е издал кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов. Става въпрос за участъци, където жиците са особено опасни и застрашават здравето и живота на хората - на бул. "Васил Априлов" (в участъка от ул. "Ген. Д. Николаев" до бул. "Шести септември"), на кръстовището на "Чифте баня", по бул. "Цар Борис III Обединител", на Сточна гара и в района на Централна гара".

Заповедите са оспорени пред Административния съд в Пловдив от синдика на дружеството "Градски транспорт", но има влезли в сила предварителни изпълнения, поясни шефът на общинската правна дирекция Илиян Иванов. По силата на предварително изпълнение няма никакъв проблем да се пристъпи към демонтаж.

Необходимо е да се проведат процедури за избор на изпълнител, като по смисъла на ЗОП възложител е издалият заповедите районен кмет.

Припомняме, че опасната контактна мрежа остана в града, независимо че отдавна няма тролейбусен транспорт. Жиците са собственост на обявеното в несъстоятелност дружество на Ангел Батаклиев, с когото Общината води нескончаеми дела. През годините имаше няколко инцидента с паднали жици, като при един от тях загина жена, при други бяха ранени хора.

"Кредиторите обжалваха решението на Апелативния съд, чакаме все още делото да бъде администрирано, за да тръгне към Върховния касационен съд. Всеки от кредиторите трябва да получи възраженията и да има право на свое становище в едномесечен срок", поясни Иванов.

За днес е насрочено събрание на кредиторите по несъстоятелността на дружеството "Транссити", което е стопанин на акциите на "Градски транспорт". Ще се вземе решение за осребряване имуществото и избор на оценител. "По наши данни "Транссити" не притежава друго имущество освен акциите на "Градски транспорт", което също е в несъстоятелност", коментира Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама