Тормозили семейството на задържания пловдивски полицай

13:10, 01 юни 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основната защитничка на задържания след двойното убийство на родителите му пловдивски полицай Венцислав Караджов е категорична, че семейството на Караджов е тормозено психически. Караджов беше арестуван след убийството на родителите му Цветан и Божурка, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски".

Адвокат Зоя Тошкова е подала жалба до Главния прокурор Сотир Цацаров, до Народното Събрание и Агенцията за закрила на детето за извършен тормоз върху съпругата на Караджов Каля, детето и тъщата му. "Една от причините е, че те са многократно и целодневно са разпитвани в Пловдив и София, оказан им е психологически натиск да признаят съучастието и вината на Венцислав в убийството", заяви Зоя Тошкова.

"Били са заплашвани, а в момента Клая се притеснява, че могат да бъдат подхвърлени доказателства, които да уличат съпруга й", категорична е Тошкова. Тя подчерта, че на този етап срещу него няма повдигнато обвинение за убийството, нито има изнесени доказателства.

"През всичките дни не съм разпитана официално, а бяха проведени беседи и принуда да призная, че знам, че съпругът ми е извършил всичко. След като отказах да водя повече разговори с тях официално вече снеха показания", заяви Караджова.

Адвокатът съобщи още, че един от основните действащи лица в разпитите е Георги Георгиев, който от години е бил в конфликт с Караджов, а в момента е заместник-шеф в Пловдивската полиция.

Припомняме, че постанови задържане под страна на Караджов само по обвинение за  незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет.  От районна прокуратура-Пловдив твърдят, че Караджов е давал на 15-годишния си син да стреля с един от пистолетите му – "Глок-17"  в горите край село Дедево. Според обвинителите, при разпита детето е признало за поне десет такива случая, за което има и допълнителни свидетелски  показания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама