Отново не избраха нов омбудсман на Бургас

13:19, 01 юни 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет отново не избра нов обществен посредник на Бургас. Нито един от тримата кандидати не събра необходимите две трети от гласовете на съветниците. За Илияна Гъбева гласуваха 28 души, за Ваня Чечева – 7, а Ваня Стаматова подкрепиха двама. Четири от бюлетините бяха недействителни.

По време на дебатите от НФСБ в лицето на Бойко Миразчийски заявиха, че Бургас няма нужда от такава длъжност. Над четвърт милион лева се дават за един 4-годишен мандат на омбудсман, което е излишно, тези пари могат да се изразходват за много други социални дейност, смятат от Националния фронт.

От БСП изказаха противоположно мнение – че има нужда от обществен посредник. Практиката е показала, че хората ползват институцията, защото имат необходимост да бъдат изслушани, заяви адвокат Евгений Мосинов.

Димитринка Буланова от ГЕРБ коментира думите на колегите си от опозицията, че това изобщо обезсмисля явяването на хора за такъв конкурс.

Д-р Георги Митев от Реформаторския блок обяви, че те са да има обществен посредник в Бургас.

В крайна сметка на поста длъжността засега ще продължава да изпълнява Таню Атанасов, чийто мандат отдавна изтече, но по правило той трябва да остане омбудсман до избирането на нов такъв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама