Пловдивчанка, паднала до Централна поща, иска 8000 лева от Общината

14:02, 01 юни 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанка, която съди Общината за това, че паднала пред Централна поща заради непочистен през зимата лед, иска близо 8000 лева обезщетение.

Потърпевшата е дъщеря на небезизвестния Ангел Батаклиев, който продължава да води дела с администрацията за обявеното в несъстоятелност дружество "Градски транспорт". На 25 януари тази година жената се подхлъзнала и паднала по лице в близост до Туристическия информационен център на площад "Централен". Получила разкъсна контузна рана над лявата вежда, имала охлузвания и кръвонасядания. Горният й клепач се затворил.

Първоначално Николета Батаклиева предяви иск в размер на близо 5000 лева, впоследствие е поискала още 3000, поясни шефът на общинската дирекция "Правно-нормативно обслужване" Илиян Иванов. На вчерашното съдебно заседание е станало ясно, че нейният брат, когото тя е посочила като свидетел на случката, всъщност не е бил с нея в този момент и няма преки впечатления дали сестра му наистина е паднала.

Батаклиева твърдеше, че вследствие на падането е имала сериозни травми по лицето, заради които не посмяла да се покаже повече от месец пред хора и се лекувала в дома си. При справка в МВР обаче се оказало, че във въпросния период жената е била в Италия в продължение на 20 дни. Показанията на брат й също потвърждават пребиваването й в чужбина.

Пловдивчанката твърди, че заради падането се е наложило да си направи пластика на носа. Заради това иска и допълнително обезщетение. От заключението на вещото лице обаче не може да се направи извод, че тази операция е непосредствено последствие от падането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама