Произвеждането на човешки органи с 3D принтери навлиза след 10 години

14:36, 01 юни 16 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 10 години произвеждането на човешки органи с 3D принтери ще се внедри активно в здравеопазването, както и извършването на перфектни операции от роботи. Това прогнозира председателят на фондация Webit Пламен Русев в публичната си лекция на тема „10 прогнози за следващите 10 години. Нужните способности и знания за постигане на успех“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

В аптеките ще се продават стволови клетки. Обвързаността на света с технологиите ще става все по-голяма и след години ще има над 500 млрд. свързани помежду си устройства в света. Пазарът ще се промени до толкова, че 40 процента от 500-те най-развити компании към момента ще загубят значимостта си. „Неминуемо машините ще бъдат наши конкуренти, но аз вярвам, че те ще ни помогнат да станем по-добри хора... Ако някой си мисли, че животът му ще продължи по старому, дълбоко греши! Ето защо всички трябва да сме готови да продължим да се учим“, каза още пред препълнената зала Пламен Русев.

Според него бъдещето принадлежи на тези, които мечтаят. „България има нужда от ново образование. България има нужда от онази надежда, която да създаде бъдещото поколение. Важно е майките да знаят, че децата им трябва да бъдат изучени, да получат знанието, което да им помогне да бъдат по-добри. Бъдещето не принадлежи на програмистите, а на тези, които мечтаят да покорят света. Нашето образование трябва да създава мечтатели, творци, предприемачи. Да създава хора, които искат да променят света всеки час и всеки миг“, заяви също Пламен Русев пред гостите, уважили събитието.

Един от харизматичните български предприемачи през последните години - вдъхновител и организатор на събитията Webit, стана най-младият „доктор хонорис кауза“ на Варненския свободен университет. На тържествена церемония той получи почетното звание за приноса му за създаване на предприемаческа среда за развитие на младите хора в областта на дигиталната икономика, както и за приноса му за развитие на дигиталното образование във ВСУ. Русев е сред донорите на революционната образователна платформа Smart Future („Интелигентно бъдеще“). „Аз съм горд да бъда в този храм на знанието, видях какво се случва, видях как работят платформите, които са създадени тук, щастлив съм, че мога да помогна“, каза Пламен Русев след получаване на почетното звание. Той обяви, че ще дари още 150 видеа от фонда на събитията Webit, които да бъдат използвани в платформата Smart Future.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама