Хиляди текстилни изделия и парфюми „менте” задържаха на Капитан Андреево

14:53, 01 юни 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 3000 текстилни изделия и 1716 парфюма със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха при два случая на Капитан Андреево.

При първия случай имитациите на текстилни изделия са били превозвани с камион с българска регистрация, който пътувал от Истанбул за София. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която  се установява,  че сред  декларираните 444 колета с групажна  стока има и 1607 детски тениски с къс ръкав и детски туники с логото на „Disney", щамповани с популярния анимационен герой  Мики Маус. 

Сред  фалшификатите са открити още 663 спортни екипи и къси панталони с логото на „Аdidas"  и 105 спортни екипи  с логото на „Nike".

При втория случай e проверен автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. При извършената щателна митническа проверка в личния багаж на трима пътници, румънски граждани, са открити 1716 парфюма и тоалетни води, имитации на световноизвестните марки  Givenchi, Pako Rabanne, Giorgio Armani, Chanel, Versace,  Hugo Boss.

В багажа на единия от тримата нарушители са открити още и 590 тениски, спортни екипи и ризи с фигуративни изображения и словни търговски наименования на „Armani", „Tommy Hifiger", „Calvin Klein",  както и 167 спортни обувки с логото на „Adidas".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама