Граждани и бизнесмен се захапаха за имот в „Славейков“

15:13, 01 юни 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живущи в блокове с номера 86, 87 и 88 в жк „Славейков“ и общинският съветник от СЕК и бизнесмен Георги Манев се захапаха по докладна записка, входирана от кмета Димитър Николов. В нея градоначалникът искаше от местния парламент да допусне изменение на подробния устройствен план по плана на „Славейков“ с цел обособяване на нов урегулиран поземлен имот, отреден за благоустрояване и озеленяване, и предвиждане на терена за отчуждаване.

Предложението на кмета е по постъпило заявление от собственици на самостоятелни обекти в посочените три жилищни блока за предприемане на действия по спиране на ново строителство в квартала, за което Topnovini.bg писа.

В залата на Общинския съвет дойдоха жители на „Славейков“, които разпънаха плакати с надписи „Хората имат значение! Бургас за бургазлии – зелен, светъл, непрезастроен!“, „Г-н Николов, благодарим за подкрепата“ и др. подобни. Те обаче срещнаха сериозен опонент в лицето на Манев, който заставайки от позицията на бургаския бизнес се оказа твърдо против отчуждаването на терена. Според него с приемането на това решене ще се създаде прецедент, който ще създаде проблеми за подобни казуси за в бъдеще, а собственикът на споменатия терена ще заведе съдебно дело срещу Общината.

Срещу докладната на Николов се обяви Николай Тишев от БСП, заявявайки, че от Общината е трябвало да вземат такова решение преди две години, а не сега, когато има протести против строежа на кооперация.

Противно на него съпартиецът му Евгений Мосинов зае обратната позиция, като каза, че колкото и да му е тежко смята, че предложението на кмета Димитър Николов е правилно.

В подкрепа на гражданите и против застрояването се обяви и Георги Дражев от НФСБ. Той заяви, че това е проблем на всички бургазлии, а не само на тези от трите блока в „Славейков“.

В крайна сметка Общинският съвет не прие докладната записка на кмета Димитър Николов, като 29 от съветниците гласуваха „въздържал се“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама