Новата поликлиника в Шумен вече предлага и болнична помощ

15:18, 01 юни 16 25 5394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стационар с шест легла заработи днес в Диагностично-консултативен център І (ДКЦ І) в Шумен. Там ще се извършват малки хирургически операции. Това съобщи управителят на Новата поликлиника в града д-р Димитър Костов.

За първи път ДКЦ І в Шумен е подписал договор със РЗОК и за болнична помощ. Така

медиците в лечебното заведение могат да извършват малки хирургични операции, лечение на бъбречни колики и вливане на лекарства, поемани от Здравната каса

Документа е парафиран през март, тогава е регистриран и стационара. Той се помещава в приземния етаж на поликлиниката, където предварително е направен ремонт.

“Това е първата крачка. Предстои дейността на стационара да се разшири със създаването на нови операционни за амбулаторни процедури”, коментира д-р Димитър Костов.

По линия на специализираната извънболнична помощ Новата поликлиника в Шумен разширява дейността си с разкрити кабинети по белодробни болести, урология, гастроентерология и гинекология. За нуждите на доболничната помощ за 50 хил. лв. е закупен апарат за фиброгастроскопия. С новата апаратура работи д-р Станимир Стефанов.

С новата техника вече са направени изследвания на над 20 пациенти от Шумен, Търговище и Попово.

Апаратът притежава огъваем оптически уред, който дава възможност за щателно оглеждане на стомашната и дуоденалната лигавица, вземане на материал за биопсия и поставяне на точна диагноза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама