Деца от русенските общини представиха своята визия за бъдещето на населените места

15:23, 01 юни 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес Областна админситрация - Русе бе домакин на едно по-различно честване на Деня на детето - 1-ви юни. В Зала 1 на местната администрация ученически отбори от общините в област Русе изнесоха презентации и участваха в дискусии на тема " Моята мечта за моята община". 

Организатори на инициативата са Областна администрация - Русе, в партньорство с Регионалния инспекторат по образование. От името на домакините зам.-областният управител Станимир Станчев приветства всички млади хора, и им пожела да постигнат своите мечти не само за населеното си място, но и за цялата страна, а защо не и за света. Той отдаде специална благодарност и на техните учители, които играят важна роля в израстването на бъдещите надежди на България. 

Младежите изнесоха презентации за всяка една от общините в областта - Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Основен акцент в техните изложения бяха подобряване на средата на живот в населените места, основно свързани с местата за спортуване, отдих и развлечение. Те демонстрираха завидни познания по проблемите, и отделиха специално внимание на липсата на работни места, като приложиха и конкретни предложения за решаване на проблемите. 

Не липсваха и доста смели предложения и идеи, като изграждане на нови болници, кина, театри, производствени сгради, транспортна инфраструктура и дори метро. Общ знаменател между повечето презентации обаче бе далеч по-реалистичната идея за развитие на туризма в региона, като бяха изтъкнати множеството забележителности и природни дадености в общините, които децата вече добре познаваха. 

Организаторите уверяват, че всички предложения ще бъдат разгледани напълно сериозно, и най-добрите от тях ще бъдат представени на кметовете на съответните общини. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама