Горските служители се включват в голямото почистване на 4 юни

15:30, 01 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на Североизточно държавно предприятие, което обхваща горските територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен, ще се включат активно в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно”.

Вече са набелязани конкретните горски локации, където на 4 юни ще се извърши почистване. Организирано е извозване на отпадъците. Осигурени са ръкавици и чували, като са предвидени и допълнителни количества за доброволците, които имат желание да се присъединят към горските служители.

В деня на голямото почистване на територията на област Търговище са планирани няколко екоинициативи, свързани с възлови, крайпътни и често посещавани места в горите.

Служителите на ДГС „Търговище” организират почистване в лесопарк „Младост” и в защитената местност „Божур поляна”. Сборният пункт е пред административната сграда на стопанството на ул. „Цар Освободител” №22, откъдето групата ще потегли в 9 ч.

ДГС „Омуртаг” планира почистване на защитената местност „Кайника”. Служителите на стопанството и доброволците, които искат да се включат в кампанията, ще потеглят от разклона за местността и бензиностанция „Кьосевци” в 9 ч.

Служители на Държавно ловно стопанство „Черни Лом” ще почистват района край ловния дом „Голямо Градище” (община Опака), пред който ще се съберат в 9 ч., а също и района край ловния дом „Еленово” (община Попово), сборният пункт пред който е в 9:30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама