Осъдиха на пробация пловдивчанин, злоупотребил с държавни пари

15:41, 01 юни 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Янко Илиев е осъден на пробация от Пловдивският окръжен съд, заради неверни сведения в Общо заявление за плащания на единица площ, съобщиха от пресцентъра на съда.

Илиев е признат за виновен в това, че на 31.05.2010 г. в Пловдив, Садово и Асеновград е представил пред Областна Разплащателните агенции на Държавен фонд "Земеделиее" е посочил, че ползва – обработва 74 бр. парцели в землищата на селата Ахматово, Богданица, Поповица, Селци, Новаково и Тополово с площ 754,14 ха., а площите били необработвани.

Интегрираната система за администрация и контрол обаче селектирала досието на Илиев за 2010 г. за извършване на проверка на място. Така се установило, че подсъдимият Илиев не е ползвал - обработвал през 2010 г. заявените парцели, тъй като всичките 754,14 ха от заявените площи били необработвани, обрасли с тръни и храсти, били пустеещи.

Подсъдимият Янко Илиев е лекар по професия, но няколко години преди 2007 г. се занимавал със земеделие като наемал земя под аренда. През 2010 г. решил да кандидатства за получаване на субсидии по схема за единно плащане на площ за ползване и обработване на земеделска земя. Средствата по тази схема са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама