Бургаски лекари против очната клиника на д-р Хубанов

16:09, 01 юни 16 25 5947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти по очни болести в Бургас се обявиха против предложението на зам.-кмета по здравеопазване Лорис Мануелян да се продаде терен в жк „Изгрев“ на пазарна цена без търг или конкурс на дружеството „Хипократ“ на варненския доктор Пламен Хубанов. Последният иска да строи в бургаския комплекс амбулатория за специализирана медицинска помощ – очна клиника. Планираната инвестиция е в размер на 6 млн. лева, като се очаква да се разкрият минимум 20 нови работни места.

Д-р Румен Мутавчиев, началник на очното отделение в МБАЛ-Бургас, д-р Милен Георгиев, притежаващ специализираният очен кабинет в „Меден рудник“, и управителят на СОБАЛ-Бургас д-р Николай Иванов се обявиха срещу докладната записка на Мануелян, давайки ясен сигнал, че не искат нов конкурент в града, който при това не е местен човек.

Д-р Бойко Миразчийски от НФСБ каза, че по принцип в това намерение няма нищо лошо, но не трябва продажбата да става без търг и конкурс. Съпартиецът му Ангел Божидаров заяви, че не е съгласен Общината да „прави подаръци“. Д-р Хубанов да се яви на търг за парцела, както са направили и другите очни клиники в града – поиска той.

Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян защити предложението си, заявявайки, че то е внесено с добри намерения и е по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Дружеството на д-р Хубанов е в процес на подготовка на документи за сертифициране на инвестиционния проект пред Българската агенция за инвестиции за получаване на сертификат клас А и така може да се възползва от предвидената в чл.15, ал.1, т.3 насърчителна мярка „Придобиване право на собственост или ограничени вещни права“.

В крайна сметка местният парламент не одобри предложението на зам.-кмета Лорис Мануелян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама