С изложби и детско парти Русенската библиотека отбеляза Деня на детето

16:15, 01 юни 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С три инициативи зарадва Русенската библиотека малките русенци по повод Международния ден на детето – 1 юни, съобщават от културната институция. 

В Детския отдел беше открита изложба с детски рисунки „Различни и равни“. В експозицията са подредени творби на деца от ЦДГ „Чучулига“, ЦДГ „Пинокио“ и ОДЗ „Синчец“, кв. Средна кула. В своите рисунки малките художници са пресъздали с много вдъхновение мечтите си за един по-хубав свят. Библиотеката реализира инициативата в партньорство със студенти от Клуб „Различни и равни“ към РУ „Ангел Кънчев“, с ръководител гл. ас. д-р Юлия Дончева. 

В градинката пред Библиотеката беше подредена още една детска изложба  с творби на възпитаници на ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Иван Вазов“. Рисунките на малките творци са направени по време на комикс ателиета, под ръководството на художниците Стоян Стоянов-Комитски и Валентин Георгиев. Инициативата се реализира в рамките на Проект „Ролята на обществените библиотеки в устойчивото развитие на нови публики“, който Русенската библиотека осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата.  

Първоюнско парти организираха за малките русенци, учениците от ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“. Забавна, интересна, изпълнена с игри, танци и много изненади, беше програмата, която бяха подготвили учениците от специалността „Аниматор” в зала „Изкуство” на Библиотеката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама