30 казанлъшки деца получиха медали от Мая Манолова

16:31, 01 юни 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният омбудсман Мая Манолова награди с медал "Добро сърце" 30 деца от Казанлък, дарили косите си за онкоболни деца.

"Мили деца, първо искам да ви честитя Деня на детето – 1 юни! Бъдете щастливи, усмихнати и не много послушни, защото детството е единственото време в живота, в което не просто се разрешава, но и се очаква да бъдете непослушни“, каза омбудсманът на децата дошли във фризьорския салон на стилиста Станимир Нанчев – Стенли. На връх своя празник те подкрепиха инициативата на Стенли „Надеждата е красива“, дарявайки своята коса за изработване на перуки в помощ на деца с онкологични заболявания.

„Когато има такива деца като вас, има надежда за България и за нашето бъдеще като нация. Това е един голям урок по доброта и човечност, на който присъстваме всички възрастни“, допълни Мая Манолова.

По-късно Мая Манолова и кметът на Казанлък Галина Стоянова посетиха и двата центъра за настаняване на деца от семеен тип в жк „Изток“. Омбудсманът подари на децата образователни играчки – музикални книги, енциклопедии, пъзели, конструктори, монополи, тебешири, за да рисуват на открито и др. Преди отпътуването си Мая Манолова призова по-малките си приятели да я търсят, ако имат проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама