Бетина Темелкова ще се състезава за Израел: Принудиха ме

16:44, 01 юни 16 / Спорт 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България остава без една от най-талантливите си състезатели по джудо- европейската шампионка за девойки Бетина Темелкова. Състезателката от Сливен, заедно със своя баща Венцислав Темелков и президентът на СА „Ставен” Лъчезар Темелков, обявиха, че трансферът с Израел е факт.

„Не се отказвам от България, а от управлението на БФ по джудо. Принудиха ме да взема това решение и да напусна града и страната”, обяви Бетина Темелкова.

Като основна причина, тя изтъкна, че от  федерацията отказват личните треньори на националните състезатели да пътуват с тях по международни турнири и първенства. Според наредбата те трябва са се съпровождат с назначения за национален треньор Георги Петров. Противоречието идва от това, че селекционерът не познава добре националите и техните качества, с които пък най-точно са запознати личните треньори. Но те пък нямат право да са с възпитаниците си във важния за тях момент.

„Ние направихме контакт с федерацията по джудо на Израел и Бетина ще се състезава за тази страна”, каза Темелков.

От разговора стана ясно, че тя ще се подготвя изцяло в Израел и ще тренира при специалист от тази страна.

Ако се постигне споразумение между двете федерации Бетина Темелкова ще дебютира за Израел през есента, когато страната е домакин на Европейски първенства за младежи и девойки.

„При положение, че не получи разрешение от българска страна или не бъде осъществен трансфер, при който се иска твърде висока цена в евро, то тя в началото на следващата година ще има право да участва от името на новата си страна”, обясни Лъчезар Темелков.

По думите му Бетина не е участвала на състезание от месец януари, когато се проведе  Международният турнир и олимпийска квалификация „Освобождение”.

Според братята Темелкови, слабото управление в настоящата федерация по джудо, принуждава и други национали да последват примера на Бетина. Те обявиха, че пред трансфери са и младите надежди в джудото Денислав Иванов, който най-вероятно ще се състезава за Австрия и Валентин Алипиев – за Германия.

Темелкови се обръщат към ръководителите на Спортното министерство да следят изразходваните средства от БФ по джудо, защото според тях има неправомерно разпределение и нарушения в посока федерация, клубове, състезатели.

Бетина Темелкова, която тази година завърши образованието си в Спортно училище „Димитър Рохов” – Сливен, благодари на всички, допринесли за успеха  й за България и обеща при по-добро управление на БФ по джудо да се върне в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама