Кола удари детско колело, 4-годишно с опасност за живота

16:51, 01 юни 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дете на 4 години е със счупен череп и с опасност за живота след катастрофа на кръстовището на улиците „Звезда“ и „Огоста“ във Варна. Инцидентът станал снощи около 19 ч. Две деца излезли на пътното платно с велосипедче с три колелца и били ударени от „Опел“ с 38-годишен шофьор.

По-малкото е настанено в болницата „Св. Анна“, където медиците се борят за живота му. Другото дете – на 5 години, е получило получило охлузна рана на бедрото. То е прегледано и освободено за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Общо 13 души са пострадали в катастрофи във Варна и областта през изминалото денонощие. Сред тях са две млади момичета, пътували с „Форд“ към Трета буна по крайбрежната алея снощи. При навлизане в ляв завой поради движение с несъобразена скорост с мокрия асфалт 19-годишната жителка на с. Каменар загубила контрол над колата, тя напуснала платното и паднала в отводнителна канавка. Младата шофьорка е с контузия на главата и гръдния кош, а пътничка в автомобила – на 22 г. от София, е с травма на коляното. Двете са прегледани и освободени, без опасност за живота.

Несъобразена скорост е довела до преобръщане на „Ауди“ без регистрационни табели на пътя между селата Кичево и Куманово около 5,10 ч. вчера. Пострадали са трима пътници – на 23, 24 и 26 г. Двама са  контузни наранявания, а 24-годишният мъж е настанен за наблюдение в болницата „Св. Анна“ със сътресение на мозъка и фрактура на дясното рамо. Няма опасност за живота му.

Около 10,15 ч. на кръстовището на бул. „Цар Освободители“ и ул. „Вяра“ във Варна „БМВ“не спазва дистанция, застига и блъска лек автомобил „Хонда“, който спира пред него. С контузия на лявото рамо, но без опасност за живота, е водачът на втората кола.

Жена на 65 г. е с контузия на гръдния кош, след като мерцедесът, който шофирала, бил ударен от неспазил „Стоп“ водач на „Рено“. Катастрофата станала малко преди обяд на кръстовището на ул. „Тролейна“ и бул. „Христо Смирненски“. При друга катастрофа във Варна добричлия с „Пежо“ се блъснал в камион „Мерцедес“ и получил контузия на дясното рамо.

Две момичета от Девня, едното от които непълнолетно, са ранени при катастрофа край девненския квартал „Повеляново“. Те пътували с „Опел“, който при навлизане в ляв завой с висока скорост се блъснал в крайпътно дърво.  Несъобразена скорост довела и до сблъсък на друг „Опел“ в стълб от светофарната уредба на бул. „Цар Освободител“, в района на ж.к. „Победа“. 64-годишният му шофьор е с фрактури на дясната гривнена става и три пръста на левия крак, с контузии на главата и лицето и с комоцио. Настанен е за лечение в болница без опасност за живота.

Автомобил „Хонда“ с водач от Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново, не спрял на „Стоп“ в кв. „Младост“ и блъснал велосипед. Колоездачът – мъж на 41 г. от Варна, е получил контузия на дясното стъпало и лявата подбедрица, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама