Полицаи покровителствали сводника Марто Дебелия

17:11, 01 юни 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейският инспектор от Първо управление на МВР в Благоевград Стефан Филипов и временният началник на сектора за Борба с организираната престъпност Петър Кънев, са арестуваните за помагачество и закрила над сводника Мартин Филипов, известен като Марто Дебелия.

Двамата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР, каза говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Стефан Филипов и Петър Кънев притискали със силата на дадената им служебна власт две жени, станали жертви на проституция. Принуждавали ги да си оттеглят депозирани  към края на месец април жалби в полицията, които са срещу Марто Дебелия.

Дознанието срещу сутеньорския бос и служителите на МВР-Благоевград е започнато преди повече от месец и половина. То е водено лично от районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Събрани са множество доказателства, прилагани са Специални разузнавателни средства. 

Едната от младите жени взела заем 600 лева от Мартин Филипов, при условие да връща по 150 лева месечна лихва върху сумата. Парите й били нужни за лечение на нейни роднини. Два дни след кредита Марто Дебелия започнал да я притиска да върне незабавно парите. Тя съответно нямала. Сводникът със заплахи за живота я принудил да проституира и да отчита оброта си на него.

По подобен сценарий в мрежата на сутеньора попаднала и другата жена.

След жалбите им, полицаят Филипов и антимафиотът Кънев провели редица разговори и срещи с тях, една от които дори пред полицията в Благоевград. Заставили жените да си оттеглят сигналите в полицията и да напишат на празни бланки, че обичат Мартин и доброволно са били интимни с него.

Антимафиотът Петър Кънев дори предложил на една от жертвите да наеме адвокат, който да я измъкне от лъжесвидетелстване срещу Филипов.

Преди години Мартин Филипов лежа за сводничество в затвор във Франция.

.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама