Решиха проблема със замърсяването на морето в Лозенец

17:36, 01 юни 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Царево Георги Лапчев е подписал договор с фирмата изпълнител, която ще изгради съдържателния резервоар за отпадъчни води в Лозенец, съобщиха от морската Община. При сключването на контракта кметът е уверил, че съоръжението ще бъде готово преди старта на активния летен сезон, а фирмата изпълнител ще бъде под постоянното му наблюдение, за да приключи навреме изграждането на съоръжението, което да не позволи замърсяването на водата в Лозенец, както се случи миналото лято.

Подписването на този договор ще осигури чисто море за настъпващото лято, а съоръжението, което ще бъде изградено за краткия срок, който е поставен в договора, е компенсатор, който задържа прииждащите води и не позволява да отиват в Пречиствателната станция, a да се задържат в него и да бъдат отпуснати в мъртвите часове, когато притокът на вода към станцията спадне.

Припомняме, че миналата година морето край плажа в Лозенец беше замърсено с фекални води. Това прогони туристите в края на летния сезон.

По-рано тази година държавата отпусна 746 000 лева за справяне с проблема. С парите беше изграден задържателен резервоар за отпадъчни води в района на Лозенец на входа на пречиствателната станция. Той ще задържа водите, които се генерират през летния сезон през най-интензивните периоди от денонощието, след което нечистотиите ще преминават преработка през пречиствателната станция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама