Сидеров: България има нужда от патриот президент

17:53, 01 юни 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България има нужда от патриот президент. За мен най-важното е да се изгради една нова основа. Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира по bTV предложението му към Патриотичния фронт за обща президентска кандидатура.

„Едно такова обединение може да даде кураж, на който и да, включително и да излъчи правителство, или да даде подкрепа на такова“, коментира Сидеров и допълни, че трябва да има власт, която да се насочи към повече суверинитет на България.

„Ако само „Атака“ участва в изборите, е логичното да се кандидатирам, както и досега. Но в тази нова постановка на нещата може да се говори и за други варианти – за обща кандидатура. Би могло да се обсъжда и фигура, която е надпартийна“, заяви още Сидеров.

Шефът на АТАКА коментира още и посещенията в предаването му на новоизбрания лидер на БСП Корнелия Нинова и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Сидеров обясни, че тези срещи дават възможност за разговори, след които да се направи обща инициатива или да се вкара общ закон.

България може поне да надигне глас и да каже, че санкциите срещу Русия ни пречат, допълни Сидеров по повод отхвърлената от Народното събрание идея на БСП да бъде насърчен междупарламентарния диалог и сътрудничество между Европейския съюз и Руската Федерация. Предложението бе подкрепено единствено от депутатите от БСП, АБВ и "Атака". 

„За Сталин и Живков трябва да се направи реална историческа оценка. Да се каже Сталин само лоши неща ли е правил или има и добри“, коментира Волен Сидеров случката с поднесените пред паметника на Тодор Живков цвета от ръководството на БСП. Той не отговори на въпроса дали също би поставил цветя пред него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама