Висока оценка за Майските дни на културата „Сливенски огньове"

18:04, 01 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Успешно приключи месец май, наситен с много културни събития и прояви, надявам се гражданите да споделят моята оценка”, каза днес кметът на Сливен Стефан Радев по повод Майските дни на културата „Сливенски огньове".

Кметът изказа специална благодарност на ресорния заместник-кмет Пепа Чиликова за добрата организация на събитията, в един много наситен и интензивен културен календар през този месец.

Чиликова сподели, че е постигната първоначалната идея да се организират празници за децата и за техните родители. "Към първия Детски панаир имаше голям интерес и за всички беше едно вълнуващо преживяване.", каза тя.

„ Не бях много склонен, но вече съм убеден, че трябва общината да закупи подвижна сцена, която да стопанисва, и ще го реализираме. Към момента ползваме сцена под наем.”, посочи кметът.

Снощи с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци на средновековната крепост „Туида" бяха закрити Майските дни на културата „Сливенски огньове". Един месец в Сливен се състояха различни фестивали, проведоха се множество концерти, изложби, премиери на книги, театри и други културни и развлекателни прояви. Повечето от тях бяха на открити сцени на площад „Хаджи Димитър”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама