331 нарушения са констатирали от Инспекцията по труда в Шумен

18:04, 01 юни 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
67 проверки през май са извършили служители на Дирекция „Инспекция по труда” Шумен, съобщават от ведомството.

Проверени са 65 малки и средни предприятия, като за проверка на дадени задължителни за изпълнение предписания са извършени 12 проверки.

43 от инспектираните предприятия имат утвърдена програма за минимизиране на риска. 43 са осигурили обслужване от Служба по трудова медицина. С изградени органи по безопасност и здраве при работа са 34 предприятия.

Общо констатираните нарушения са 331. То тях 204 са нарушения по Здравословни и безопасни условия на труд.

Свързаните с Трудови правоотношения нарушения са 127. От тях 49 са по възникване на трудовите правоотношения , по заплащането – 20, по допълнителните възнаграждения – 7.

Сред другите установени нарушения от специалистите на Дирекция „Инспекция по труда” са липса на застраховка на работници за „трудова злополука”, неизвършени

ежемесечни проверки на изправността на изолацията на ръчните преносими ел. инструменти. Също така нарушения има и при определяне размера на допълнителен платен годишен отпуск в трудовия договор.

Спрямо нарушителите са предприети 306 принудителни административни мерки.

Съставени са 17 акта за установяване на административни нарушения. Издадени са 16 Наказателни постановления, а влезлите в сила наказателни постановления са 13.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама