Кметът на Каварна Нина Ставрева: Хората ще имат достъп до залива Болата

19:07, 01 юни 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Загражденията, които бяха поставени в района на залива Болата, са премахнати и няма да се поставят, докато не се намери работещо решение за достъп на хората до плажа. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на Община Каварна Нина Ставрева след телефонен разговор с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

В тази връзка започва диалог между местната и централна власт, тъй като законодателството е категорично, но важни са и интересите на хората от региона. Затова съвместно МОСВ и Община Каварна ще търсят най-доброто решение, каза Нина Ставрева.

Тя съобщи, че срещата с представители на министерството, за която е поела ангажимент пред жителите на с. Българево снощи, ще се състои в най-кратки срокове.

Кметът уточни, че в Община Каварна не е постъпвало писмо относно намеренията на МОСВ да ограничи достъп на автомобили до плажа на Болата, тъй като резерватът е изключително под юрисдикцията на държавата.

Напрежение сред живеещите в района възникна, след като МОСВ предприе мерки за ограничаване достъпа до природния резерват. През 2015 г. Болата стана част от клуба „Най-красивите заливи в света”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама