Първи юни празнуваха в ЦНСТ за деца с увреждания в Добрич (снимки)

19:54, 01 юни 16 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вълнуващ първи юни изживяха децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип в Добрич.

Красив надпис „Честит първи юни“ посрещаше гостите на входа на едната от къщичките, която бе домакин на тържеството. Тя бе празнично украсена с много балони и цветя – както самите помещения, така и дворът, където бе „сцената“ за тържеството.

В ЦНСТ посрещнаха гости от Центъра за социална рехабилитация и интеграция от село Крушари, както и от защитеното жилище там,  с които до неотдавна децата от центъра в Добрич са били заедно в закрития вече дом „Св. Николай Чудотворец“ в с. Крушари.

Гостите от Крушари представиха драматизация по приказката „Дядо и ряпа“. Домакини и гости бяха песни. За всички деца имаше подаръци – лакомства.

Празничното настроение бе завладяло всички – деца и младежи от Добрич и Крушари, както и екипите, които се грижат за тях денонощно.

В четирите центъра за настаняване от семеен тип на деца с увреждания в Добрич са настанени 50 деца и младежи на възраст от 4 до 33 години.

След извеждането им от дома в Крушари и настаняването им в центровете тук всички те отбелязват напредък, станали са по-самостоятелни, посочи директорът на ЦНСТ Катя Лазарова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама