Фондът за лечение на деца реши да финансира 30 от тях, но отказа на две

20:40, 01 юни 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на Общественят съвет към Център „Фонд за лечение на деца" одобриха за финансиране от Фонда 30 случая на болни деца. Това става ясно от съобщение, в което се заявява, че заседанието е приключило и съвета е разгледал всичките 39 случая предвидени в дневния ред.

Съветът е одобрил 14 деца да се лекуват в чужбина, а 16 в България. За 7 от случаите е решено да се поиска допълнително становище. Две от заявленията пък са получили отказ.

Сутринта преди заседанието протестиращи и зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков влязоха в разгорещен спор заради забавени плащания на деца одобрени за лечение в чужбина от Фонда за лечение на деца. Това стана по време на демонстрация, която събра десетки родители пред сградата на здравното министерство. 

Организаторите на протеста журналистът Надежда Цекулова и членът на обществения съвет към фонда Красимира Величков, твърдят, че 15 деца чакат от април с готови документи, за да получат финансиране за лечението си в чужбина. Шарков обаче отрече това да е вярно.

Общественият съвет прие и пълен график за заседанията си до края на годината, според който членовете му ще заседават най-малко 2 пъти месечно. Следващото заседание на е на 17 юни от 13 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама