Осъдиха условно работник, прегазил колега с валяк

20:42, 01 юни 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд призна за виновен Петър Петров от град Игнатиево за това, че на 6 юни 2013 г. нарушил Закона за здравословни и безопасни условия на труд и причинил смъртта на колегата си М. Киров. Инцидентът стана на пътя Девня – Варна, който тогава се ремонтираше.  Петров, който работел към фирмата изпълнител „ Пътища и мостове“ ЕООД, управлявал валяк.

Загиналият му колега бил сигналист - спирал автомобилите, които не се съобразяват с наличната пътна сигнализация и навлизат в участъка, където се полага асфалт. Валякът, управляван от Петров, извършвал движения напред-назад за уплътняване на асфалтовото покритие. В този участък от ремонта бил само пострадалия М. Киров. По неустановена причина мъжът паднал на току-що валирания асфалт, а в този момент движещият се на преден ход валяк преминал през тялото му. Киров починал на място.

Според обвинението инцидентът е причинен поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.  Съдът наложи на Петров лишаване от свобода за срок от 1 година, отложено с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата може да бъде протестирана и обжалвана в 15-дневен срок от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама