В Ловеч назрява обществен скандал заради храната в детските градини

21:42, 01 юни 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Ловеч назрява обществен скандал заради окончателното решение на общинския съвет, според което малчуганите в детските градини ще се изхранват чрез кетъринг, а топлата кухня остава в историята.

Днес съветниците отказаха да отменят обществената поръчка за външна доставка на храни за забавачниците, която предизвика вълнения и недоволство сред родители и опозиция. По информация на община Ловеч, проведената извънредна сесия е продължила цели три часа, като в крайна сметка нещата остават без промяна.

В подкрепа на кетъринг обслужването гласуваха представителите на ГЕРБ и РБ, БСП се обяви твърдо против, а 6 се въздържаха.

Припомняме, че градът настръхна от недоволство, след като местният парламент реши храната в забавачницата да се доставя от външни фирми и да се прекрати практиката на топлата кухня.

Будни ловчалии организираха Местна гражданска инициатива (МГИ), като служители на Регионалната здравна инспекция и Агенция по безопасност на храните се обявиха в тяхна подкрепа.

След като мнозинството демонстрира непреклонна воля и отказа да отмени нововъведенията, родители и деца се събраха пред сградата на община Ловеч на протест. По информация на БТА, по време на действията е изразено категорично недоволство от факта, че децата ще се хранят с готова храна, доставяна от външна фирма.

Родители изразиха мнение, че кетъринг услугите не могат да осигурят качествена храна, тъй като произходът й на практика не може да се проследи.

Някои заявиха пред журналисти, че са опитвали храната от одобрената за доставчик фирма, която се оказа единственият кандидат за обществената поръчка. По техните думи продуктите са били студени и с видимо лошо качество.

Гражданите заявиха, че ще продължат борбата за отмяна на скандалната обществена поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама