Поредна кражба на ток от елитно столично заведение

22:16, 01 юни 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЧЕЗ установи поредна нагла кражба на ток от елитно столично заведение до НДК установи при проверка в центъра на София. Това се казва в съобщение от компанията, която след справка установява, че манипулираният електромер е седмото нарушение на ресторанта за последните две години.

„Липсата на адекватни санкции води до тотално усещане за безнаказаност и нагла повтаряемост  на нарушенията. Необходимо е институциите да намерят дългосрочно решение на проблема. ЧЕЗ е готова да подкрепи всякакъв вид мерки, които ще защитят интересите на коректните клиенти“, коментира случая ръководителят на "Нетехнически загуби" в ЧЕЗ Филип Йорданов. 

В края на май месец пък се разбра, че друго столично заведение, намиращо се обаче на булевард „Мария Луиза“ също е крало ток чрез незаконно изградена мрежа. Според ЧЕЗ е бил прокопан канал, чрез който то директно се е присъединило към кабелната мрежа.

За първите четири месеца на 2016 г. компанията е установила 1888 случая на нерегламентирано ползване на той и 318 кражби от фирми. Реално обаче загубите не могат да се възстановят, тъй като при установеното нарушение се начислява електроенергия само за три месеца назад. 

През 2015 г. дружеството извърши 66415 проверки за кражби на електроенергия  в Западна България. Констатирани бяха 6 458 случая на незаконно потребление на електроенергия. В следствие на нарушенията е дотаксувана електроенергия в размер на 31 575 000 киловатчаса. С 1566 повече са установените кражби през 2015 г., в сравнение  с тези през 2014 г., когато компанията констатира 4892 случая на незаконно потребление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама