Законът на Кунева мина през правната комисия

22:49, 01 юни 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правната комисия на Народното събрание прие антикорупционния закон с 11 гласа "за", 2 гласа "против" и 4 "въздържал се". Това става ясно от съобщение на ДБГ изпратено до медиите. Преди месец проектът беше отхвърлен от същата комисия, а преди година беше отхвърлен и в пленарната зала от депутатите.

На заседанието стана ясно, че между първо и второ четене ще бъде създадена работна група по дискусионните текстове, за да бъдат приети те с максимално широко съгласие. Проектът сега беше подкрепен с мнозинството от гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, както и на Явор Нотев (Атака), съобщи "Дневник".

По повод забележките на АБВ, че няма анализ на проблемите до този момент и очакваните резултати, Кунева им припомни, че са подкрепили Стратегията за борба с корупцията и преди да променят политическия си път са казали, че ще подкрепят закона. 

"Преди 2 дни имахме среща със заместник-генералния секретар на Европейската комисия, която даде недвусмислен знак за пътя, по който България трябва да поеме за постигане на върховенство на закона", коментира Димитър Делчев и допълни, че нито Ек, нито посланици е нужно да казват, че този закон е нужен, а всеки вижда с очите си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама