Не е ясно имало ли е хора в колите с българска регистрация на мястото на взрива в Истанбул

07:51, 08 юни 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До този момент информацията е много ограничена. Няма данни за пострадали български граждани. Няма информация, че хората, които са пътували с колите с българска регистрация, са били на мястото на инцидента. Вероятно полицията може да изясни повече подробности. Колата от Бургас е влязла през февруари и не е напускала. До този момент има четирима заподозрени.

Това коментира по Нова телевизия българският посланик в Турция Надежда Нейнски по повод вчерашния взрив Истанбул.

По думите й тенденцията е да се счита, че ПКК е замесен. Народнорепубликанската партия заклеймила атентата, Националистическата партия също. „Интересно е това, което беше решено вчера - да бъдат изършени още законодателни промени, като се постави имунитет на властите“, уточни тя.

Нейнски призна, че атмосферата на несигурност й действала много силно, но в крайна сметка животът продължавал. „Има засилени мерки. Населението избягва градския транспорт. Хората, които живеят тук няма как живота да бъде прекъснат. Германия и Великобритания призоваха своите граждани да не посещават Турция. Във всички случаи българите трябва да бъдат внимателни“, предупреди българският посланик в Турция.

Вчера стана ясно, че общо две коли с българска регистрация са били на мястото на взрива - една със софийска и една с бургаска. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама