Жителите на „Банево“ готвят блокада на магистрала „Тракия“ заради разбитите улици в квартала

14:43, 10 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на бургаския квартал „Банево“ настояват за незабавен ремонт на улиците им. Те са изпратили писмо до кмета Димитър Николов и до Общинския съвет, както и подписка, в която са се включили 587 души. Ако не се предприемат действия по асфалтополагането и оформянето на тротоарните площи в квартала не бъдат продължени, хората се заканват на публични протестни действия, както и на прояви на гражданско неподчинение, блокирайки входа и изхода на автомагистрала „Тракия“. Настояват да се изгради нормална инфраструктура в „Банево“, в ясно определени срокове, както и да има наблюдение на качеството на изпълнение от отговорните лица.

В писмото си живущите в „Банево“ пишат, че искат до 20 юни да се проведе общо събрание с тях за вземането на решение и адекватни мерки относно асфалтирането на пътната инфраструктура в квартала им.

„Не сме съгласни в 21 век да живеем сред огромните дупки, прах, кал и мръсотия. Изпочупихме си крайниците и автомобилите. Длъжни сте да възстановите разбитите улици“, пишат баневци.

Те изразяват възмущението си от забавянето и качеството на изпълнение на възстановяването на инфраструктурата в квартала и прекратяването на полагането на асфалтова настилка.

„От около три години живеем сред разкопани улици, шум от строителната техника и мръсотия, проявявайки разбиране към важността и сложността при изграждането на съоръженията от т.нар. „воден цикъл". Сега канализацията е положена, но проблемът с ямите и непроходимостта на някои улици остава“, коментират хората. Те посочват, че състоянието на по-голямата част  от пътната инфраструктура на квартала е много по-лошо от състоянието й в началото на проекта.

По техните думи –  не мечтаят за „самолетни писти“, просто искат нормално придвижване и условия на живот, имайки предвид, че те също са част от неколкократно избирания за „Най-добрия град за живеене в България“.

„Нима за Вас по-горе упоменатото определение корелира с кал, прах, ями по улиците, гумени ботуши, изпочупени амортисьори и пробити картери по автомобилите ни, разпорени гуми, къщи, заринати в прах, както и постоянно неудобство за нас и гостите ни“, се обръщат чрез писмото си жителите на „Банево“ към Общинския съвет и кмета.

Те отказват да бъдат жертви и да се примиряват със създалата се ситуация. Обявяват, че заемат активна позиция в защита на нормалните условия на живот и правата им за това.

Хората посочват и това, че са готови да се обърнат към медиите и да запознаят обществеността с проблема в квартал „Банево“.

Писмото им е входирано за разглеждане от постоянната комисия по „Устройство на територията“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама