Лятна школа по информатика и облачни технологии организират в Оряховица

08:03, 12 юни 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лятна школа по информатика и облачни технологии организират фондация „Миню Балкански” в базата в старозагорското село Оряховица. В школата могат да се включат деца от пети до девети клас, които ще се обучават с практически занятия по програмиране, облачни технологии  и интернет на нещата.

Целта на инициативата, която ще се проведе от 29 август до 3 септември  т.г., е да запознае ученици, с интерес в сферата на компютърните технологии, с основни понятия в  програмирането, облачните технологии  и интернет на нещата (Internet of Things).

 „Чрез „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ искаме да събудим   интереса на децата към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“ споделя професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”.

Кандидатстването за школата продължава до 30-ти юни. Таксата за участие е в размер на 250 лв., като компания VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури.

Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на фондацията. Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и още много полезни неща от света на облачните компютърни технологии.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама