Обирът на Пощата в Хасково извършен преди ревизия от Пловдив

08:16, 12 юни 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обирът в Хасковската Поща е бил извършен непосредствено преди ревизия, която е трябвало да се направи от Пловдив. В града под тепетата, на чието подчинение е хасковската Поща, имало сигнал за липси, научи Topnovini.bg.

Тези факти са известни на криминалистите и това е станало причина да се поддържа хипотезата за замесен вътрешен човек в престъплението.

Неизвестни към този момент влязоха в сградата на Пощата и задигнаха парите за хасковските пенсионери. В общественото пространство се спряга, че изчезналата сума е 1 800 000 лв. Наши източници обаче твърдят, че липсващите пари са 2 800 000 лв.

Началникът на Пощата Въчка Иванова часове след като стана ясно, че е извършен грабеж заяви лаконично пред журналисти, че не може да каже нищо, защото се извършват следствени действия.

В момента на сградата се прави ремонт. На разпит са били викани дори и работниците, които участват в него. Няма задържани, няма и следа от изчезналите пари.

Оказва се, че държането на такава голяма сума пари не е нарушение на закона. Преди 5 години системата била друга. Парите стояли в банка и сутринта преди да започне изплащането на пенсиите били карани към Пощата. Нормативната уредба обаче се променила още тогава, а новостите създавали условия за кражба, разказаха служители на ведомството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама