Симона Симеонова получи Купата на кмета в петото рали „Купа Раховец”

09:02, 12 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Симона Симеонова стана носител на Купата на кмета в петото издание на рали „Купа Раховец”, което се проведе  в Горна Оряховица. Тя бе и единствената дама, събрала смелост да премери сили в състезанието с общо 20 мъже. Симона се представи отлично на скоростната отсечка, но заради инцидент по време на майсторското управление не успя да финишира. За да стимулира участието й обаче, кметът на града Добромир Добрев удостои единствената дама в надпреварата с Купата на кмета.

Състезанието премина в два етапа-скоростна отсечка и майсторско управление. Скоростната отсечка бе организирана в района на стадион „Локомотив”. По протежението й от близо 2 км. бяха развити скорости от порядъка на 102 км/ч. След скоростното преминаване на трасето, зрителите имаха възможността да се насладят на зрелищно шофиране и професионалния дрифт на двама от участниците в ралито – Любомир Василев и Недко Буюклиев. Полигонът за втората част от ралито бе разположен на пл. „Георги Измирлиев”.

Автомобилите, които застанаха на старта бяха разделени в два класа – до и над 1, 8 куб. см. В по-ниския клас третото място зае Красимир Балакев, а втори се класира Мариян Бешев. Челното място на стълбичката на победителите зае Симеон Георгиев.

При по-мощните автомобили, на третото място се класира Димитър Георгиев. Втори се нареди Любомир Василев, а на първо място се класира Недко Буюклиев. Всички призьори бяха отличени с купа, парична премия и награда от спонсорите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама