Заради Митьо Очите проверяват полицейските управления в Бургас, Несебър и Поморие

09:54, 12 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще бъдат проверени конкретни факти за това дали полицията покровителства един или друг човек. Ако се установи, че полицейските началници в бургаска област са направили нарушения ще понесат последствия. Това каза зам.-министъра на МВР Цвятко Георгиев по bTV в коментар за ситуацията около престрелката в Слънчев бряг, при която беше убит човек от охраната на Димитър Желязков - Очите, а самият той е в тежко състояние с опасност за живота. 

Цвятков обясни, че постояно се прави оценка на полицейските управления и ще се види дали някои данни за нарушения в полицейските управление в Бургас, Несебър и Поморие ще бъдат потвърдени или не.

"Не са били, както пишат медиите, 30-40 човека въоръжени. Няма въоръжени хора", коментира Георгиев като след това заяви, че все пак са намерени един газов пистолет и две огнестрелни оръжия на мястото на инцидента, но не е имало нито мачете, нито брадви у замесените в престрелката.

Георгиев отрече да е имало информация, че съществува конфликт между двете групи още от 2013 г. "Нямаме данни да става дума за наркомясто, а за паркомясто", отрече той информациите, че разпрата е била за разпределение на наркотеритории в курорта Слънчев бряг.

"За конкретния случай в МВР предварителна информация не е получавана, че две групи от криминалния контингент ще уреждат нещата си по този начин. Затова и беше определена ситуацията като битов инцидент, скандал за паркомясто е поводът", заяви Цвятко Георгиев. Той отказа да сподели информация с какво Митьо Очите е опасен за обществото, защото това е въпрос на оперативна работа на службите.

"Бургас не е мутренски град. Той се разви в добра насока, направиха се хубави неща там", каза още зам.-министърът на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама