Огнян Минчев: Плевнелиев просто посочи фактите

11:20, 12 юни 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това е реч, която заема позиция. Много рядко се случва в българския контекст да се заеме позиция, още повече такава с европейска стойност.

Политологът отговори на въпрос дали речта на президента е била случайна или не, като обясни, че преди месец президентът на Естояния също е говорил пред ЕП и никой не си е задал въпроса защо точно той поставя тези европейски проблеми.

"Всеки президент има възможност да отиде в ЕП и да постави своята страна на картата на Европа и на света", коментира Огнян Минчев. Той допълни, че в България има кръгове, които са недоволни, но Плевнелиев просто бил посочил фактите.

"Защо президентът да не може да заеме позиция за неща, които се случват в неговата и други източноевропейски страни?", попита Минчев.

За поклонението на ръководството на БСП пред паметника на Тодор Живков, политологът коментира, че то може да означава ревизия на позициите на БСП, защото в последните 20 години това е първото по-ясно припознаване на партията с БКП.

"Поклонението пред Тодор Живков поставя въпросителна пред европейската идентичност на БСП", каза още Огнян Минчев.

Той коментира и ситуацията около простреляния Димитър Желязков - Очите в курорта Слънчев бряг. Според Минчев новината е, че Митьо Очите никога не е преставал да бъде неформален управител на голяма част от пространството Несебър - Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама