Разработват инвестиционни водни проекти в Стара Загора

11:35, 12 юни 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консорциум проучва възможностите за регионални инвестиционни ВиК проекти в Старозагорска област. Те бяха обсъдени на работна среща между Асоциацията по Водоснабдяване  и канализация  (ВиК) на територия, обслужвана от ВиК  Стара Загора, и дружеството „Ера 2015”. То е консорциум от изпълнители, с който през март 2016 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписа договор за изработване на регионални проекти за европейско финансиране за областите Стара Загора, Видин, Враца и Перник.

Регионалните инвестиционни проучвания са част от проект „Подпомагане на регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК”, който се финансира по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г. и е на стойност около 60 млн.лв.

Областният управител и председателят на ВиК асоциацията инж. Георги Ранов напомни, че срокът за изпълнение на предвидените дейности е кратък. До април 2017 г. трябва да бъдат изработени и представени прединвестиционните проучвания, а до септември 2017 г. трябва да бъдат готови формулярите, с които ВиК операторите ще кандидатстват за европейско финансиране.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама