Тръжен трик свали наема на плажа „Кабакум“ почти до началната цена

12:56, 12 юни 16 25 871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирма, свързана с Веселин Марешки, е наемател на морския плаж „Кабакум – север, част първа“ за следващите 5 години. Това показа проучване на  Topnovini.bg.

В търга с тайно наддаване са участвали две фирми – „Белвекс“ ООД – Варна, с управител Веска Марешка и регистрираното в Ихтиман  еднолично дружество с ограничена отговорност „Булмедикс 2012“ ЕООД. Негов собственик е Андон Димов Дончев, на чието име са регистрирани няколко фирми, свързани с фармацевтичния бизнес на Марешки, като капиталът е прехвърлен с помощта на бивши съветнички от групата на бизнесмена в общинския ъвет на Варна до зимата на 2013 г. Дончев фигурира и в ръководствата на около 20 неправителствени организации, регистрирани в рамките само на седмица-две през март 2013 г. с различни наименования, подсказващи граждански цели.

Варненското дружество, управлявано формално от майката на Марешки, е определено за победител с предложена годишна цена от 77 000 лв. без ДДС. То обаче е уведомило Министерството на туризма, че се отказва от сделката и не е внесло договорената цена. За ведомството на Николина Ангелкова логичната стъпка е била да предложи сключване на договор на класирания втори кандидат, който е предложил да плаща годишен наем от 22 777,89 лв. без ДДС.

Офертата е точно с 1000 лв. по-висока от началната тръжна цена. Така бизнесменът и вече кандидат-президент си е осигурил на възможно най-ниската цена пясъка на един от най-посещаваните плажове край Варна, където от години функционира двуетажният му частен фитнес клуб. През 2012 г. постройката втрещи регионалния министър Лиляна Павлова и ведомството й направи всичко възможно да бъде премахната, съдът обаче я пощади, тъй като независимо от външния си вид е построена като временен преместваем обект, а бетон върху пясъка не е изливан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама