Учредиха Областна федерация на женските клубове на АБВ в област Русе

12:57, 12 юни 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учредително събрание на Областната федерация на Женските клубове на Областната организация на ПП „АБВ” в област Русе се състоя вчера, съобщиха от политическата сила.

Присъстваха 38 делегати от общо избраните 45 на проведените събрания на женските клубове в общините Русе, Бяла, Две могили, Ценово, Иваново и Борово.

В работата на конференцията взеха участие Невена Стоянова – председател на Националната федерация на Женските клубове в страната, Венцислав Великов – председател на областната организация на ПП „АБВ” и заместниците му Явор Янчев и Йовчо Смилов, както и Димитър Димитров – член на Националния съвет на партията. Избрани бяха ръководните органи на областната федерация.

Председател е Донка Димитрова, а зам.-председатели – Илона Русева и Мариана Петрова. Ясен есъставът и на областния съвет и оперативното бюро на федерацията.

Конференцията прие решение за номиниране Невена Стоянова за председател на Националната федерация на женските клубове.

В дневния ред бе включена темата „Президентът в българския конституционен модел” - експозе на доц. Елица Куманова.

Чуха се тръдения, че най-голямото предизвикателство пред женските клубове е да съумеят да запазят духа на българина, традициите, обичаите, характерни за всеки регион. Невена Стоянова предложи всяка областна федерация на женските клубове да избере по 1 или 2 политики, по които да съсредоточи работата си във връзка с президентските избори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама