Борисов инспектира пътния възел на Северната скоростна тангента

14:04, 12 юни 16 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспектирах строителните дейности на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. „Ломско шосе”, написа премиерът Бойко Борисов в официалния си акаунт във фейсбук. „Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно. Тогава местните ще разберат, че и стойността на имотите им се е повишила в пъти“, написа премирът. Той напомни, че преди няколко дни с решение на МС бяха отпуснати 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северната скоростна тангента, за да започне възможно най-бързо работата по тези участъци и да се облекчи придвижването на хората от околностите на столицата.

Северната скоростна тангента е с дължина 16.5 километра и е в експлоатация от края на април. Тя свързва "Ботевградско шосе" с околовръстния път и осигурява връзка между северозападните и югоизточните квартали на София. По нея минава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Отсечката беше изградена с европейско и национално финансиране. По думите на регионалния министър Лиляна Павлова средствата, отпуснати от ОП "Регионално развитие", са били предназначени за изграждане на съоръжението, а прилежащата пътна мрежа е грижа на общината.

Жителите на гр. Нови Искър се готвеха да излязат на протест, заради тапи при връзката между кварталите "Требич" и "Илиянци".

От снимките се вижда, че Борисов е разговарял с работниците, който се трудят в неделния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама