Корейци впечатлени от историята на Благоевград

14:30, 12 юни 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежи от Южна Корея и представители на Министерството на младежта и равенството между половете, се запознаха с културните забележителности и история на Благоевград. 

Те бяха посрещнати в Регионален исторически музей с български народни песни и танци в изпълнение на децата от ансамбъл „Пиринска китка“ към Обединен детски комплекс. 

Началник-отдел „Образование“ Симона Митова поздрави делегацията и им разказа за историята на Благоевград и политиката за развитието на младежта и спорта в града. 

Митова връчи на делегацията от Сеул значки с надпис „Аз обичам Благоевград“. Гостите имаха възможност да опитат от прочутия орехов ликьор, характерен за Пиринския край. 

Уредниците от Регионален исторически музей д-р Кирил Алексиев и Ани Данчовска запознаха делегацията с изложби, включващи характерни за Югозападна България бит, традиции, култура, обичаи в облеклото, накитите, музикални български инструменти и им разказаха за историята на Благоевград. 

Корейските гости се запознаха и със старинния квартал "Вароша", църквата „Въведение Богородично“ и къщата на Георги Измирлиев- Македончето. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама